Annorlunda hundnamn

amaleons-yoda

Många brukar säga att hundar ser exakt likadana ut beroende på ras, men det är något jag starkt måste säga att jag inte håller med om. Under mina år så har jag sett tusentals hundar av olika raser. Självklart är den hund jag sett mest av rasen Leonberger, men oavsett ras så skiljer sig hundarna enormt mycket. Det är allt från päls, fysik, ögon och läte som gör att de skiljer sig från varandra på utsidan. Ibland känns det att hundar kan skilja sig lika mycket utseendemässigt som människor kan.

Den allra största skillnaden för mig när det kommer till hundar är dock självklart personligheten. När det kommer till hundar så har jag så vitt jag vet inte kommit ihåg en enda hund som är den andra lik. Allt från blyga hundar till hundar utan hämningar. Det är självklart en hunds personlighet som gör vilken slags hund det är. Vissa gillar lugna hundar medan andra gillar mer livade hundar med lite krut i. Tack och lov får man inte välja innan vilken hund man får, något jag tror skulle bli katastrof. En hund formas givetvis mycket av sina ägare och vilka som är runt omkring hunden, men jag som personligen har 4 hundar kan se att de ändå har extremt olika personligheter (och utseende) fastän de uppfostrats av samma ägare och samma personer omkring sig.

Något som också kan skilja sig enormt när det kommer till hundar är namnen. Jag har läst många konstiga, roliga, vackra, mindre vackra och helt oförståeliga namn under mina dagar. Några av de mest minnesvärda namnen jag hört är bland annat Yoda från Star Wars, Åsa-Nisse från seriefiguren, Bethard från casinot bethard.nu, Lennon från John Lennon, Carl-Philip från prinsen och Koenigsegg efter bilmärket med samma namn.

Självklart gör hundens namn, dess personlighet och dess utseende att varje hund i världen blir unik, och tänk vad tråkigt det skulle vara om alla hundar var likadana, så tack för att så inte är fallet! Min lilla valp som bara är 5 månader har jag ännu inte givit något namn, jag gillar när namnet kryper sig på när man fått lära känna hunden lite bättre. Ett namn som dock har börjat slå rot för mig är Sherlock, för hon är den mest nyfikna hunden jag mött som alltid vill se vad som finns runt nästa hörn, under alla soffor och så vidare. Har din hund ett originellt namn? Kommentera isåfall här nedan, gärna med en bild så får vi se hur namnet passar med hunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *