När olyckan är framme

Som ni vet lever jag och andas hund dagarna till enda och som hundägare får man uppleva underbara stunder men dessvärre även räkna med tyngre stunder då en och annan olycka, vissa allvarligare än andra, sker. De gånger man tvingats uppsöka en veterinär blir sällan en fröjd för plånboken och vad ska man ta sig till om olyckan är framme men ekonomin inte tillåter det? Att låta din hund lida är aldrig ett alternativ, men vad kan man då göra?

Något som vi har använt oss av, och om vi faktiskt med handen på hjärtat kan rekommendera andra, är ta ett SMS-lån. Idag hör man om hur människor missbrukar dessa tjänster och slutar upp hos kronofogden, men som en ansvarstagande och seriös person bör inte ha några svårigheter med att ta ett sådant lån. Nedan kan ni läsa mer om hur jag använd SMS-lån som finansiering av veterinärkostnader på ett ansvarsfullt sätt.

 

 Finansiering av veterinärkostnader

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig… Under mitt liv som hundägare har jag vid flertalet tillfällen varit med om akuta olyckor där hundarna blivit ordentligt skadade. Det har varit bilolyckor med påkörning, brutna ben, aktua magproblem och problematiska följder efter förlossning. Vad gör man som hundägare om utgifter för tiotusentals kronor dyker upp från ingenstans, samtidigt som man inser att man faktiskt inte kommer kunna betala räkningen direkt? Om du har tur kan du ta veterinär-räkningen på avbetalning, dvs att du delar upp kostnaden på x antal månader. Detta är ett bra alternativ för personer som inte har den ekonomiska möjligheten att hosta upp stora summor direkt. Skulle detta inte vara möjligt så är SMS-lån eller andra lån av små krediter ett alternativ. Observera att räntorna på denna typ av lån i regel är ganska höga. Försäkra dig om att du inom kort kan betala tillbaka den lånade summan + ränta.

Du kanske undrar varför mina hundar inte varit försäkrade, och det med all rätt. Sanningen är att alla mina hundar är försäkrade, de fall jag beskrivit ovan är alltså sådana som försäkringen inte täckt. Jo, ni läste rätt, det händer faktiskt! Med andra ord har det inte funnits många andra alternativ än att punga upp xx antal tusen.  I många fall har jag efter olyckan uppgraderat försäkringen, för att ha ett så heltäckande skydd som möjligt. Detta är något jag rekommenderar er alla att göra för att förebygga oönskade och plötsliga kostnader!

Vad är ett SMS-lån?

Med SMS-lån kan du låna mindre summor, enkelt och snabb. Kortfattat kan man säga att Sms-lån används vid snabba lån för oförutsedda utgifter. Fördelen med SMS lån är smidigheten och snabbheten, ingen kreditsökning görs, det handlar helt enkelt om ansvar under frihet. Nackdelen är att höga räntor gäller, vanligen mellan 20-30% i månadsränta och upp till 400% i årsränta. Viktigt är alltså att du är helt säker på att du kan betala tillbaka lånet kort efter att du tagit det. Att bli sittandes med räntor för tusenlappar är inte att rekommendera och leder dessutom ofta till en ond cirkel. Är du medveten om hur SMS-lån fungerar och har koll på din ekonomi, skulle jag absolut rekommendera denna typ av lån för oförutsedda utgifter.

veterinär

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *