Uppdatering: De nya valparna

Hej igen! 

Igår satt jag hemma i soffan framför Lotta på Liseberg och hade fyra sovande valpar bredvid mid som inte längre är så små. Jag kom på att jag inte har uppdaterat er hur det går på gården på ett tag och med den nya kullen måste ni absolut vara nyfikna.

Det är allsång på en relativt hög volym och stora Kaboo vaknar till varje gång de applåderar. Jag får såklart skruva ne volymen men det hjälper inte, konstigt nog. Den svartbruna hunden har blivit stor och har nästan fått bort sin skygga image vilket ger honom mer plats i gruppen. Kaboo har konkurrerat lite med Yako som tidigt satte prägeln som alfahannen och tyvärr har de rykt ihop lite då och då men som tur väl är har de ännu inte utvecklat ordentligt huggtänder. Det betyder att vi nästan kan låta dem busa tillsammans eftersom det då nästan blir som lek.

amaleonvalpvatten

Härliga Yako som älskar vatten fick sig ett middagsdopp för någon vecka sedan. 

Jag är inte förvånad över hur det har utvecklats sig här på kenneln, Dunder har fortfarande en relativt lugn närvaro och ligger ofta och vilar. Däremot har han tagit steget och vara med när Yako och Kaboo leker med varandra. Han är en sällskapssjuk även om han är den lugnaste utav alla i kullen. Det bästa med Dunder är att han alltid är den första som hälsar på en när man stiger innan för dörren och han har en skrap hörsel så han hör när bilen kommer in på grusen. Han har blivit en viktig del i vår kull med den lyckan som han alltid sprider och välkomnar en hem med.

Den nyfikna valpen Luck fortsätter med sitt och har blivit nästan en enstöring. Skämt o sida så är ju alltid valpar beroende av varandra, sina föräldrar och oss. Det är roligt att se hur hon springer lite i förväg, luktar på massor och är inbjudande mot katter och fåglar när vi är ute på promenad. Hon är samtidigt väldigt lydig som kommer tillbaka så fort man kallar. När hon är som värsta är när hon är ute med Vera och John, då är det full fräs och allt som de rutinerade hundarna gör ska självklart Luck också göra även om det är utanför hennes räckvidd.

amaleonvalp

Vi bjuder på en bild av Luck som ligger över Vera, som tog för ett tag sedan. 

Det är en spännande tid som väntar på kenneln, vi har haft besökare som är väldigt sugna på adoptera två av valparna och det är roligt att se hur de små hundarna beter sig vid andra människor som de inte är vana vid. Vi har inte tyvärr kapacitet att behålla alla fyra valpar och därmed passar det näst intill perfekt att två får ett nytt hem. Vi får se hur det går med försäljningen och om hundarna trivs med besökarna som har varit här. Jag kommer hålla er uppdaterade om ett par veckor då valparna är stora nog att lämna Vera. Ha det toppen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *