Hundar skyddas under OS i Rio

osriohundar

Under augusti och september hålls OS i Rio och sedan tidigare vet vi att hundar och djur upplever hög halt av stress under stora event. Det är många människor, det är mycket djup och långa event som håller på under dygnets alla timmar. Det är också vanligt med alkohol inblandat med sport som gör person mindre omtänksamma mot de djur som drabbas hårt. Under OS i Rio kommer arrangörerna ha ett gott samarbeta med World Animal Proctection (WAP) och skydda de hemlösa djuren och hunderna.

Det kommer finnas veterinärer på plats som kommer arbeta med personlen i anläggningarna om hur djur ska behandlas. Special Secretariat for the Defense of Aminals (SEPDA) kommer WAP att kampanja om adoption för katter och hundar. Under hela eventet kommer också en informationskampanj drivas som kommer riktas mot invånarna i Rio de Janeiro om djurens hälsa, speciellt under stora evenemang och de tävlingar som sker på stadens gator.

Det tighta samarbetet ger också en trygghet till alla besökare av OS, att veta att någon tar hand om djuren som söker sig till arenorna och anläggningarna. WAP, SEPDA och organsiationskommittén för OS vill också att detta ska bli som ett positivt domino och att andra ska ta efter. Det här är ett problem världen över och det är allas ansvar att ta hand om djuren under stor event. Vi vet hur det kan stressa människor att vara under  stora event och det är verkligen något som bör tas hänsyn över. Julie Duffus som arbetar med hållbarhetsfrågor under OS 2016 menar på att deras arbete för att skydda djuren hade blivit svårt utan World Animal Protection och de är mycket glada över att ha fått hjälp av organisationen.

 

After Hurricane Dean hit Jamaica in August 2007, WSPA arrived to assess the situation and offer assistance to the Jamaica Society for the Prevention of Cruelty to Animals (JSPCA), a longtime WSPA member society, and others on the island helping animals in need.  Pictured: WSPA's Director of Disaster Operations for the Americas Gerardo Huertas delivers dog food to the stray populations of Kingston.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *