Köp inte – Adoptera!

Det finns många hundar där ute som inte har ett bra hem, om dem inte är utan ett och dessa behöver räddas. Flera organisationer världen runt arbetar hårt för att rädda djur från obehagliga och dåliga hem så som Word Animal Protection, Djurens rätt och PETA. Alla djurälskares hjärtan skär lite när man ser djur som lider och det finns saker även privatpersoner kan göra. Inte bara går det att engagera sig i organisation eller sprida kunskap om hur man behandlar djur. Har man till exempel tänkt skaffa sig ett djur som hund, katt och fågel kan man välja mellan att köpa en nyfödd eller adoptera en nyfödd samt en äldre.

Den svenska djurskydds föreningen är den enda landsomfattande organisationen som utför både praktiska djurskyddsarbete och ett långsiktigt påverkansarbete för ett starkare djurskydd. De skyddar alla sorters djur som vilda djur, lantbruksdjur och sällskapsdjur. Deras arbete innehåller bland annat att omplacera hundar (och andra djur) till kärleksfulla och ansvarsfullt hem. Om du funderar på att skaffa hund, kolla in sajten här och se vad du kan göra för att stärka djurskydd samt ge ett djur ett extra omsorgsfullt hem.

 

Här är en video från organisationen Hope For Paws som verkligen är inspirerande. Såhär kan det se ut runt om i världen och att adoptera hundar kan ge väldigt mycket kärlek och omsorg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *