Lyckliga nyheter för världens djur

turistattraktionerförbud

Man blir så glad när man öppnar Facebook och ser både Trip Advisors och World Animal Protections nya inlägg. De har nämligen gått ut med att de kommer sluta sälja biljetter till turistattraktioner som innehåller djur, vilket är ett stort steg i rätt riktning. Det kommer dock bara vara de attraktioner som innebär direktkontakt med djuren men här tycker jag att varje litet steg är i rätt riktning. Det känner väldigt bra och när jag besök World Animal Protections hemsida för att läsa artikeln såg jag att hela 558 000 människor hade skrivit under och att 40 000 personer av dessa är svenska supporters vilket värmer gott i det blågula hjärtat.

takeactionanimals

Jag har blivit mer och mer insatt i vad turistattraktioner med djur betyder då jag hörde av en vännina som hade varit iväg i Thailand. När hon hade kommit tillbaka efter jobbet hade hon fått stora frågetecken av andra kollegor när hon svarade att hon inte hade ridit på elefanter. Jag tycker det bara var bra att hon inte hade gjort det och stått emot de stora påtryckningarna som hon fått från hennes tourfirma. Det är helt sjukt varför de inte har mer utbildning inom ämnet och informationen som sprids över sociala medier är definitivt något man inte kan missa.

I artikeln som World Animal Protections la ut på deras hemsida om TripAdvisors framgång skriv de också ut vad som händer med elefanterna för att man ska kunna rida på dem. Elefantungar tas eller snarare kidnappas från sin mamma och passa för att bli slagen under träning för att bli riden under hela sin livstid. De fina elefanterna från också genomlida en utdragen psykisk och fysisk misshandel under hela sitt liv för att ens vara villiga att stå fastkedja under många, många år.

Det är hemskt att ens tänka på och mer utbildning inom detta krävs, inte bara för stora resbolag och turistfirmor utan också alla människor. Ha bolagen inga kunder kommer de till slut att stoppa sin försäljning när de inte ser att det är lönsamt längre. Tyvärr är världen bara intresserad i pengar och då får privatpersoner ta kraft i handling och stå på sig för världens bästa! För er som vill ha mer information ber jag er vända er till djurrättorganisationer som  World Animal Protection, Djurens Rätt och liknande sällskap.

apaochmänniskafångenskapDet är likadant med djurtester, jag kan inte ens tänka mina små älsklingar bli utsatta för övergrepp genom expriment och tester. Det är helt otänkbart, de är som mina barn och ingen levande varelse bör genomlida någon annan varelser otänkbara behov av makt och abstinens för pengar. Det är obehagligt att ens kolla in på sådana där videos som ibland kommer upp på facebook och de tar aldrig slut. När något går framåt får man redan på nästa sak som är otroligt sorgsen och hemsk, jag önskar bara att allt kunde vara bra i världen där folk beter sig snällt och tar hand om alla levande varelser. Det är bara rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *